fbpx
 

MeScan

JOUW TALENT IN BEELD

Bij je geboorte heb je een set van natuurlijke talenten meegekregen. Misschien heb je de gelegenheid gehad om enkele talenten al vroeg in je jeugd te ontdekken en te ontwikkelen. Misschien ken je ze nog niet allemaal. Dit hangt af van vele externe factoren waaronder de omgeving waarin je bent opgegroeid. De kans is groot dat jij dit nu leest omdat je nog niet helemaal helder hebt welke talenten echt bij jou passen. Er is nu een tool die jou kan helpen om hier meer inzicht in te krijgen: de MeScan.

Wat is de MeScan?

De MeScan is een talentenscan die je online invult. De scan geeft je inzicht in de volgende drie aspecten:

  1. Welke talenten van nature bij je passen, die je zelf ook herkent
  2. Welke potentiële talenten van nature bij je passen, die je nog niet herkent
  3. Welke talenten je hebt aangeleerd die NIET van nature bij je passen
MeScan Joy
MeScan levert ZELFKENNIS, ZELFVERTROUWEN, RICHTING en RUST

Wat levert de MeScan op?

De MeScan laat je zien welke talenten van nature wel en welke niet bij jou passen. Sommige van die talenten zet je al in. Dit is jouw natuurlijke kracht. Andere talenten zet je nog niet in. Dit zijn je potentiële talenten. Een derde categorie zijn de talenten die je wél hebt ontwikkeld, maar eigenlijk niet zo goed bij je passen. Dit noemen we jouw kwetsbare kracht. Het zijn kwaliteiten waarbij je in een specifieke valkuil kan stappen zodra dat talent onder druk komt te staan. 

Met deze kennis in beeld, levert de Me-Scan jou een scala aan inzichten op met als resultaat meer:

 

ZELFKENNIS, ZELFVERTROUWEN, RICHTING en RUST
“Ontdek je natuurlijke talenten”

Hoe werkt de Me-Scan?

De Me-Scan werkt op een unieke manier door in te tappen op je onderbewuste. Wist je dat 95% van ons handelen vanuit ons onderbewuste plaatsvindt? Als je dit gegeven doortrekt, dan begrijp je dat het antwoord op wie je bent, wat je drijft en welke talenten je van nature hebt in het onderbewustzijn zitten.

 

Hoe de Me-Scan werkt is door bewust te maken wat er in jouw onderbewustzijn zich schuilhoudt door middel van beelden. Ook wel ‘archetypische’ beelden genoemd. Sommige beelden heb je iets mee. Andere beelden helemaal niks. Waarom is dat? Hier is uitvoerig onderzoek naar gedaan door de psycholoog Carl Gustaf Jung van begin 20ste eeuw. Wat blijkt? Archetypische beelden omvatten een scala aan informatie over jouw natuurlijke talenten maar ook jouw valkuilen.

Onderbewuste
Invullen MeScan

Hoe gaat het invullen van de Me-Scan?

De Me-Scan vul je online in, in slechts 10 tot 20 minuten. Via een link wordt je eerst begeleid naar de registratie pagina waar je jouw persoonsgegevens invult. Zodra je account gereed is, vul je de scan in die uit twee onderdelen bestaat: 

  1. Afbeeldingen kiezen: je kiest uit 8 (archetypische) afbeeldingen, de afbeelding welke je een positieve of negatieve associatie mee hebt. 
  2. Competenties kiezen: je kiest 10 van de totaal 24 competenties die je het beste vindt aansluiten op je eigen kwaliteiten. 
Benieuwd naar jouw natuurlijke talenten?

Waarom gebruik ik de MeScan?

Ik gebruik de Me-Scan om verschillende redenen: 

 

  1. omdat het één van de weinige tools is die voorbij het bewuste cognitieve denken gaat en in-tapt op het onderbewuste. 
  2. van de drie online tools die deze techniek gebruiken is de Me-Scan de enige die transparant is als het om de archetypische beelden gaat. Daar hou ik van.
  3. omdat het je in zeer korte tijd inzicht geeft in waarom je bepaald gedrag vertoont, in onderliggende angsten en behoeftes en waarom je energie lekt.
  4. dit inzicht zorgt er tevens voor dat we veel sneller tot het werkelijke probleem waar je mee kampt komen.
WeScan for teams

Waar wordt de MeScan nog meer ingezet?

Naast 1 op 1 coaching wordt de Me-Scan ingezet binnen bedrijven, teams, scholen en een meervoud van instanties die zicht willen krijgen op het aanwezig potentieel binnen de eigen medewerkers.

Wat is een WeScan?

Naast de MeScan is er ook een ‘WeScan’ ontwikkeld. Bij een WeScan worden de resultaten van individuele MeScans van leden van een team of groep mensen over elkaar gelegd. Hierdoor wordt zichtbaar welke talenten en competenties er wel, niet en potentieel aanwezig zijn in een team.  Voor HRM zeer waardevolle informatie dat veel tijd, energie en geld kan schelen.

Ontdek, ontwikkel en integreer je natuurlijke talenten

FAQ – Frequently Asked Questions

1. Ik zit nog op de middelbare school. Kan ik de MeScan ook invullen?

 

Antw.: JA. Voor jou is de ‘Jongeren-Me’ ontwikkeld. Voor meer informatie, neem aub contact op.

 

2. Is de MeScan ook voor kinderen onder de 12 jaar?

 

Antw.: JA. Daarvoor is de ‘Mini-Me’ (voor kinderen van 4 – 8 jaar) en de ‘Kinder-Me’ (voor kinderen van 8 – 11 jaar) ontwikkeld. Voor meer informatie, neem aub contact op.

 

3. Ik weet niet wat ik wil en waar mijn interesses liggen. Kan de MeScan mij inzicht hierin geven?

 

Antw.: JA. Doordat de MeScan jou inzicht geeft in jouw natuurlijk potentieel, is de kans groot dat je geïnspireerd raakt om één of misschien wel twee talenten die je potentieel hebt te ontwikkelen. Dit inzicht levert jou meteen de richting op in waar je interesses liggen en wat je wil. OOK geeft de MeScan jou het inzicht waar er blokkades zijn in het ontwikkelen van je potentiële talenten. Hierdoor kun je erachter komen WAAROM je niet zo goed weet waar je interesses liggen en wat je wil.

 

4. Is er ook een MeScan app?

 

Antw.: NEE. Er zijn wel plannen om deze in de toekomst te ontwikkelen. Mocht je hier interesse in hebben, stuur me dan een bericht via het contactformulier.

 

5. Ik wil zelf graag de opleiding volgen tot MeCoach. Waar moet ik dan zijn?

 

Antw.: heb je interesse om ook als MeCoach aan de slag te gaan? Zelfstandig of binnen je organisatie? Dat kan! Elk jaar beginnen 10-tallen mensen aan de Me-Master 1. In totaal zijn er al meer dan 400 Me-Coaches opgeleid! Stuur me een bericht via het contactformulier en ik zorg ervoor dat je bij de juiste mensen in contact komt.

 

6. Wie heeft de MeScan ontwikkeld?

 

Antw. De Me.-scan ® (“de scan”) en het Me.®-model (het “model”) waarop de scan is gebaseerd, zijn ontwikkeld door en eigendom van Me.Scan Company B.V. Het model vindt zijn basis voor een belangrijk deel in de analytische psychologie zoals die is ontstaan uit het werk van Professor Carl Gustav Jung. Het werk van Carl Jung is door diverse wetenschappers en onderzoekers doorontwikkeld. Dit heeft geleid tot verschillende mensmodellen en -concepten en tot een diversiteit aan psychometrische instrumenten. Peter van Nieuwburg van me.scan company B.V. heeft de me.scan ontwikkeld op het fundament van een mensmodel zoals dat in de jaren 90 van de vorige eeuw is ontstaan binnen het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

Wil je meer weten?
nl_NLDutch